sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Toffee-suklaamuffinssit

Kävin eilen shoppailemassa ja mukaan tarttui - yllätys! - muffinssivuokia. Arvatenkin niitä oli ihan pakko päästä testaamaan heti tänään, ihan vain että näkee leviävätkö vuoat uunissa vai ei. Leivoksille vähintään yhtä perso karvaisempi puoliskoni löysi netistä aivan ihanan ohjeen, jota oli PAKKO kokeilla. Ohje ei siis ole omani, vaan alkuperäinen löytyy Kinuskikissan sivuilta. Kaikki blogin kuvat ovat toki omia otoksiani.


Toffee-suklaamuffinssit
n. 15 kappaletta


150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
200 g (2 levyä) Pandan toffeesuklaata


Leikkaa 100 g eli levyllinen suklaata veitsellä rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kerman kanssa taikinaan. Lisää viimeisenä suklaarouhe nuolijalla sekoittaen. 

Laita pellille 15 muffinssivuokaa. Katko toinen suklaalevy paloiksi, yhdestä levystä tulee 15 palaa. Nosta jokaiseen muffinssivuokaan nokare taikinaa, aseta päälle suklaapala ja peitä taikinalla. Paista 225ºC uunissa keskitasolla noin 12 - 15 minuuttia.

 
Alkuperäisessä ohjeessa muffinssit tehtiin joko suklaasydämellä tai rouhimalla suklaa taikinaan ja sen jälkeen käyttämällä loppu suklaa kuorrutteeksi, mutta näin valmistettuna muffinssit eivät mielestäni kaipaa enää suklaisempaa makua. Koristelin muffinssit sirottelemalla niiden päälle tomusokeria, suklaalehdet on ostettu kaupasta.


2 kommenttia: