sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Suklainen syyskakku

Päätin jo kuluneella viikolla kokeilla leipomisrintamalla jotain ihan uutta. Halusin tehdä syksyisen kakun mutta koska en pidä perinteisestä kermakakusta, sen piti olla jotain ei-ällöttävän-makeaa suklaista jossa ensimmäisenä makuaistimuksena suuhun ei hyökkäisi sokerikermassa uitettu mansikkahillo. Testiin päätyi siksi resepti, jossa on alle desi sokeria ja osa jauhoista on korvattu jauhetulla mantelilla.

Suklainen syyskakku
yksi iso tai kaksi pientä kakkua

250 g tummaa suklaata
250 g voita
5 kananmunaa
¾ vaaleaa muscovadosokeria (tummakin käy)
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhetta

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos vaahtoon. Lisää mantelijauhe ja suklaa-voiseos ja sekoita kunnes aineet ovat sekoittuneet hyvin.

Vuoraa yksi 23 x 23 cm:n kokoinen kakkuvuoka tai kaksi pientä halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan tai tasaa taikina pikkuvuokiin ja paista isoa kakkua 160°C asteisessa uunissa n. 35 minuuttia tai pieniä n. 25-30 minuuttia. Kakku on valmis kun sen keskelle työnnettyyn coctailtikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä kakku hyvin. 

Kakkupohjasta tulee melko mutakakkumaisen kiinteä. Halkaisin täysin jäähtyneen kakkupohjan ja laitoin väliin täytteeksi hieman survottua hillottua mansikkaa ja valkosuklaakermavaahtoa (50 g sulatettua valkosuklaata 1 dl:aan vaahdotettua kuohukermaa). Kuorrutin kakun kermavaahdolla ja asettelin päälle eilen tehdyt suklaalehdet. Suklaiset koristerakeet on ostettu kaupasta. Avot! Kakku oli erittäin hyvää mutta kokeilusta viisastuneena seuraavalla kerralla korvaan valkosuklaakermavaahdon suklaalla maustetulla tuorejuustolla, sillä kiinteä kakkupohja vaatii tykymmän täytteen ja kuorrutteen seuralaisekseen. Suklaista syksyä!

2 kommenttia:

  1. Hirmu hyvää kakkua oli ! Kisullekki maistu ;D

    VastaaPoista
  2. Fiksu kissa, osaa arvostaa leipomuksia tai edes niiden päällä olevaa suklaakermavaahtoa!

    VastaaPoista