lauantai 15. lokakuuta 2011

Suklaalehdet

 

Päätin tänään kokeilla suklaalehtien tekemistä. Vähän lehviä luonnosta, hippunen hygieniaa ja sulatettua suklaata - miten vaikeaa se muka voi olla? Voi se. Lopputulos on silti väkertämisen arvoista, sillä suklaalehdillä saa ihanan syksyistä tunnelmaa leivonnaisiin. Seuraavassa muutama oivallus, jotka olisivat auttaneet - jos olisin tiennyt ne aiemmin...

Vinkki 1: Etsikää mahdollisimman paksuja lehtiä joissa on silti hyvin näkyvä lehtiruoti. Marja-aronia toimi hyvin, vaahterakin miten kuten mutta kaikki koivunlehteä ohuempi tahtoo repeillä irrotettaessa. Mitä pienempi ja sievempi lehti on, sitä todennäköisemmin se repeää.

Vinkki 2: Käyttäkää mieluummin kovempaa tummaa suklaata kuin pehmeää maitosuklaata. Itse ostin Pandan tavallista maitosuklaata ja lehtien irrotteleminen oli infernaalisen työn takana. Ohut suklaakerros suli silmissä joten pystyin irroittamaan maksimissaan pari kolme lehteä kerrallaan. 

Vinkki 3: Pakastakaa lehdet kunnolla ennen kuin edes yritätte irroittaa niitä "muoteistaan". Suosittelisin vähintään vartin pakastusta ennen irroittelurumbaa. Jos suklaa uhkaa sulaa, viiden minuutin lepuutus pakastimessa hoitaa homman. 

Kaikesta säheltämisesti huolimatta kokeilu onnistui ensimmäiseksi kerraksi sen verran kelvollisesti että lehdet päätyvät koristeeksi huomiseen syyskakkuun. 

 

1 kommentti: